English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 
Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.
Jim Morrison

Φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και παρόλα αυτά ακόμα του αρέσεις.
Elbert Hubbard

Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα· η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες.
C. S. Lewis

Είναι φίλος μου όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου.
Thomas Fuller

Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.
Walter Winchell

Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς, αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις.
Margaret Lee Runbeck

Εκτιμώ τον φίλο που βρίσκει χρόνο για μένα στην ατζέντα του, αλλά βασίζομαι στον φίλο που δεν συμβουλεύεται την ατζέντα του για μένα.
Robert Brault

Σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερους σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους.
H. Jackson Brown

Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου.
Doug Larson

Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μπαίνει στον δρόμο σου εκτός και αν πηγαίνεις προς τα κάτω.
Arnold H. Glasow

Μην κάνεις φίλους αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αλλά αυτούς που θα σε αναγκάσουν να ανεβάσεις το επίπεδό σου.
Thomas Watson

Διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον ένα γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου.
Nicolas Chamfort

Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός.
Oliver W. Holmes

Αυτό που κάνει κάποιον φίλο μας είναι το να αγκαλιάζει με τη χαρά μας και όχι το να υποφέρει με τα βάσανά μας.
Friedrich Nietzsche

Οι υποψίες είναι ο καρκίνος της φιλίας.
Πετράρχης

Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.
Helen Keller

Ένας φίλος σ’ ολόκληρη τη ζωή είναι αρκετός. Δύο είναι πολλοί. Τρεις είναι σχεδόν αδύνατον.
Henry Adams

Υποθέτω ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Ούτε κι εγώ. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν.
Carlos Ruiz Zafón

Αυτός που είναι φίλος με όλους δεν είναι φίλος σε κανέναν.
Αριστοτέλης

Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου... ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου.
Leo Buscaglia

Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος.
Maxwell Maltz

Δεν υπάρχουν ξένοι εδώ· μόνο φίλοι που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα.
William Butler Yeats


Ποιος είναι αυτός που δε γνωρίζει τι είναι η φιλία...στην πραγματική ζωή...

 

Φιλία ονομάζεται η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ' ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος.Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους.
Η φιλία βοηθάει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων στους ενήλικες.Οι φιλίες αρχίζουν να χτίζονται την περίοδο της ενηλικίωσης,συνήθως στην εφηβεία. Παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου, της προσωπικότητας, της σωματικής και ψυχικής υγείας.
Οι φιλίες είναι γεγονός ότι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι γνωστό ακόμα ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση. Για πολλούς ανθρώπους το να κάνουν ή να διατηρούν φίλους είναι δύσκολο. Το να έχει κάποιος αληθινούς φίλους, είναι μεγάλη υπόθεση.Είναι και πολύ δύσκολο ειδικότερα στις μέρες μας να βρεις αληθινούς φίλους. Πότε όμως είναι μια φιλία αληθινή, προορισμένη να αντέξει στις τρικυμίες του χρόνου, και πότε είναι απλά και μόνο μια "παρέα", που σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι; Το βασικό που πρέπει κάποιος να κοιτάξει για να διαχωρίσει αυτές τις δύο καταστάσεις, είναι τα κίνητρα. Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι συνοδοιπόρος μου, όχι μόνο στις εύκολες και ευχάριστες στιγμές, αλλά επίσης στις αναπόφευκτες περιόδους θλίψης και δυσκολίας.Μπορούν να σε παρηγορήσουν στις δύσκολες στιγμές αλλά και να είναι δίπλα σου και στις ευχάριστες στιγμές. Σε μια γνήσια φιλία υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να υπάρχει ώρα και χώρος για να εκφραστούν όλοι. Είναι όμως παράλληλα έτοιμος να σεβαστεί τις επιλογές μας, έστω και αν διαφωνεί, χωρίς να φύγει από το πλευρό μας. Αντιθέτως όταν μιλάμε για "σκέτη παρέα" τα κίνητρα είναι διαφορετικά. Εδώ δε συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τη ζωή στην ολότητά της, αλλά μόνο για να ευχαριστηθούμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πρόσκαιρα πράγματα, που τυγχάνει να μας αρέσουν και των δύο. Σε τέτοιες σχέσεις γνωρίζουμε κατά βάθος ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να μοιραστούμε με τον άλλο. Όταν πια ο ένας από τους δύο βαρεθεί ή αν προκύψει εν τω μεταξύ κάποια διαφωνία, η "φιλία" αυτή εξανεμίζεται. Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το φίλο του και αυτό να το κάνει με πολύ προσοχή γιατί σήμερα σπανίζουν οι αληθινοί φίλοι.Γενικά οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή μας όσο δύσκολο και αν είναι να τους βρεις.Ποιος είναι αυτός που γνωρίζει τι είναι η διαδικτυακή φιλία....


Το Facebook έχει αρκετά θετικά στοιχεία. Από τη δυνατότητα να μοιράζεσαι με φίλους και συγγενείς , φωτογραφίες, video, γνώμες, έως τη ψυχαγωγία, τη προώθηση εταιρικής ταυτότητας και τη διαφήμιση προϊόντων. Πρόσφατες έρευνες όμως, φανερώνουν ότι για πολλούς από τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου υπάρχει μια αρνητική επίδραση στη ψυχική τους υγεία.
Συγκεκριμένα τρεις νέα μελέτες, φανερώνουν ότι το Facebook έχει αρνητικό αντίκτυπο στους χρήστες του καθώς προσφέρει ένα ανοιχτό μέσο κοινωνικής σύγκρισης, ιδιαίτερα μέσω των ενημερώσεων κατάστασης (status updates). Παρόλο που η προσθήκη ενός φίλου στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει χαρά και το συναίσθημα της ‘δικτύωσης’, το να έχει κάποιος πολλούς φίλους μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται χειρότερα για τη προσωπική του ζωή. Τα συμπεράσματα των μελετών δεν είναι ότι το Facebook αυτό καθεαυτό είναι επιβλαβές, αλλά ότι παρέχει ένα μέσο για τους χρήστες του να επιδοθούν σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, όπως το να διαλαλούν τις αδυναμίες τους ή να συγκρίνουν τα επιτεύγματα τους με άλλων.
Σύμφωνα με τη Mukesh Mudra, υποψήφια διδάκτωρ στο μάρκετινγκ στο Instituto de Empresa της Μαδρίτης, «οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν ότι οι φίλοι τους στο Facebook τείνουν να παρουσιάζουν τη ζωή τους με πιο θετικό τρόπο, ιδιαίτερα μέσω των ενημερώσεων κατάστασης. Παρόλο που υπάρχει αυτή η γενική παραδοχή, η ανάγνωση των ενημερώσεων κατάστασης των φίλων μας εξακολουθεί να μας κάνει να αισθάνονται χειρότερα».
Σε έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της επιστημονικής εταιρείας ‘Προσωπικότητα και Κοινωνικοί Ψυχολόγοι’ (SPSP) στο Σαν Ντιέγκο, η Mukesh και η συνεργάτιδά της Goncalves Dilney βρήκαν ότι όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την τελευταία φορά που κάποιος τους ζήτησε να γίνουν φίλοι, υπάρχει ένα θετικό συναίσθημα. Όταν όμως συγκεντρώσουμε όλους αυτούς τους φίλους και δούμε τις ενημερώσεις κατάστασής τους τότε η ψυχολογία μας ‘πέφτει’. Για την έρευνα ρωτήθηκαν άτομα με πολλούς φίλους στο Facebook για το πώς αισθάνονται αυτή τη στιγμή σχετικά με τη ζωή και τα επιτεύγματά τους. Αυτοί που είχαν δει πρόσφατα τις ενημερώσεις κατάστασης των φίλων τους χαρακτήρισαν τη ζωή τους χειρότερα σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν επισκεφτεί πρόσφατα την ιστοσελίδα. Ενώ για άτομα που είχαν λίγους φίλους, οι ενημερώσεις κατάστασης δεν επηρέασε τις απαντήσεις τους.
“Μικρός αριθμός φίλων σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να βλέπουμε τους άλλους να επιδεικνύονται” λέει η Mukesh. “Για όσους όμως έχουν πολλούς φίλους, το Facebook Newsfeed μετατρέπεται σε μια παρέλαση καλών ειδήσεων για τη ζωή των άλλων: προαγωγές, αρραβώνες, γάμοι, μωρά, διασκέδαση, βόλτες κτλ. Ακόμα κι αν κάποιος γνωρίζει, σε διανοητικό επίπεδο, ότι πολλοί χρήστες του Facebook το χρησιμοποιούν για να επιδειχθούν, όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να τους κάνουν να αισθάνονται χειρότερα”.
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή οι 354 φίλοι ήταν το οριακό σημείο που οι συμμετέχοντες άρχιζαν να αισθάνονται άσχημα με την ανάγνωση των ενημερώσεων κατάστασης. Δεν πρόκειται όμως για έναν απόλυτο αριθμό, είναι απλά το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης στατιστικής έρευνας.
Σε μια άλλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο SPSP, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον έκαναν μια δημοσκόπηση μεταξύ φοιτητών και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που αναλώνεται στο Facebook συνδέεται με καταθλιπτικά συμπτώματα, ιδιαίτερα σε νεαρούς άντρες. Δεν σημαίνει φυσικά ότι το Facebook προκαλεί κατάθλιψη, αλλά ότι καταθλιπτικά συναισθήματα και πολλή χρήση του Facebook τείνουν να πηγαίνουν χέρι-χέρι, ανεξαρτήτως της αιτίας που προκαλεί κατάθλιψη.
“Φαίνεται ότι οι άντρες, όταν συγκρίνουν κοινωνικά τον εαυτό τους στο Facebook, τείνουν να εμφανίζουν καταθλιπτικά συμπτώματα” αναφέρει η ερευνήτρια της μελέτης από το Πανεπιστήμιο Χιούστον, διδακτορική φοιτήτρια Mai-Ly Nguyen.
“Η μελέτη μας φανερώνει ότι το Facebook αποτελεί ένα χώρο όπου οι άνδρες επιδίδονται σε συγκρίσεις μεταξύ τους. Φαίνεται ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν πιο συχνά το facebook για να ‘δυκτιωθούν’ με κάποιον, ενώ οι άνδρες για να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον.”
Μια άλλη ομάδα χρηστών όμως, δεν χρησιμοποιούν τις ενημερώσεις κατάστασης στο Facebook για να ‘ανέβουν’ κοινωνικά. Αντ’ αυτού, παραπονιούνται.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ψυχολογική Επιστήμη, άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση θεωρούν το Facebook ως ένα ασφαλέστερο μέρος έκφρασης συγκριτικά με έναν διάλογο πρόσωπο προς πρόσωπο.
Ερευνητές με επικεφαλής την Amanda Forest του Πανεπιστημίου Waterloo στο Οντάριο συνέλλεξαν πρόσφατες ενημερώσεις κατάστασης από 117 συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέφεραν επίσης τον μέσο χρόνο που αναλώνουν στο Facebook και απάντησαν σε ερωτήσεις που αποκάλυπταν τα επίπεδα αυτοεκτίμησής τους. Κάποιες ενημερώσεις κατάστασης ήταν εύθυμες, όπως “Έχω καταπληκτικούς φίλους”, “Σήμερα θα έχω μια υπέροχη μέρα”. Άλλες ήταν αρνητικές: “μου έκλεψαν το κινητό”, “είμαι πολύ κουρασμένος”. Στη συνέχεια, οι ερευνητές έβαλαν μια τρίτη ομάδα συμμετεχόντων να διαβάσουν τις ενημερώσεις κατάστασης και να βαθμολογήσουν το πόσο τους αρέσει το άτομο που έγραψε την κάθε μία. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρχε θετικότερη ανταπόκριση για τις ενημερώσεις που ήταν θετικές.
Φυσικά περιμένουμε ότι οι φίλοι μας θα νοιάζονται περισσότερο από ότι άγνωστοι. Έτσι, οι ερευνητές έκαναν ένα άλλο πείραμα στο οποίο συνέλεξαν πρόσφατες ενημερώσεις κατάστασης από 98 φοιτητές και κατέγραψαν τον αριθμό των ‘likes’ και τον αριθμό των σχολίων για κάθε μία.
Αποδείχθηκε ότι για τους χρήστες με υψηλή αυτοεκτίμηση, μια αρνητική ενημέρωση κατάστασης συγκέντρωνε περισσότερα σχόλια από μια θετική, πιθανώς γιατί οι φίλοι τους ανησύχησαν. Για χρήστες με χαμηλή αυτοεκτίμηση όμως, οι αρνητικές ενημερώσεις έμεναν ασχολίαστες.
“Πράγματι, οι φίλοι χρηστών με χαμηλή αυτοεκτίμηση σχολίαζαν περισσότερο τις θετικές ενημερώσεις. Όσο πιο θετικές τόσο περισσότερα σχόλια. Ίσως να προσπαθούσαν να ανυψώσουν το ηθικό τους" γράφουν η Forest και οι συνεργάτες της.
Το συμπέρασμά μας δεν είναι ότι πρέπει να κλείσουμε τον λογαριασμό μας στο Facebook - η ιστοσελίδα έχει και οφέλη, κάποια από αυτά και ψυχολογικά. Πρέπει ωστόσο να είμαστε προσεκτικοί με τη διαδικτυακή κοινωνική μας ζωή, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον πραγματικό κόσμο.
"Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί" δηλώνει η ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Χιούστον Linda Acitelli, η οποία κατεύθυνε την Nguyen στη μελέτη κοινωνικής σύγκρισης. "Νομίζω ότι οι γονείς, ιδιαίτερα αν έχουν παιδιά στην εφηβική ηλικία, πρέπει να παρακολουθούν πόσο χρόνο αναλώνουν στο Facebook."
Επειδή το Facebook παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για να εισχωρήσει κάποιος αδιακρίτως στη ζωή του άλλου, βοηθά να έχουμε υπόψη μας τις παγίδες του. Απλά υπενθυμίζοντας τον εαυτό μας ότι πολλές φορές οι φίλοι μας στο Facebook επιδεικνύονται και υπερβάλουν, μπορεί να αμβλύνει το αίσθημα ότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.
πηγή: www.skepsou.gr
Αν δε βαρέθηκες διάβασε και τα παρακάτω ...
Υπάρχουν αληθινοί φίλοι στο facebook και στο twitter;

Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα με εκφράζει απόλυτα... Διαβασέ το..
  Έχω 5.000 φίλους στο Facebook. Φίλους;


Και αν αναρωτιέσαι που οφείλεται η σημερινή ανάρτηση θα σου πω...
Στις 14 Απριλίου είχα τα γενέθλια μου...
Έκλεισα τα 50...
Δεν έσβησα κεράκια λόγω αφραγκίας..
Δεν πήρα δωράκια λόγω αφραγκίας...
Ούτε τηλέφωνα .... ούτε επισκέψεις...  

ΟΜΩΣ....
Είχα εικονικά λουλούδια, άπειρες ευχές από του φβ-φίλους άγνωστοι οι περισσότεροι...ούτε τους ξέρω και ούτε θα τους γνωρίσω ποτέ...

Όχι δεν είμαι αχάριστη..Για όνομα!

Όμως κι αν σου πω ότι πλέον δεν με αγγίζει τίποτε απ'όλα αυτά... τι θα πεις;;;

Μη χάνεις τα λόγια σου... 
Ξέρεις...

Εγώ Ποτέ Δεν Είχα Φίλους...

Πάντοτε Όμως είχα Σκυλί....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να είμαστε ευπρεπείς....ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!! εκφραστείτε ελεύθερα :-)