English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει όλοι το γνωρίζουμε.
Οι ανθοφορίες μας έχουν μπερδέψει κι εκεί που απογοητεύεσαι και λες: "Χαμένη θα πάει κι αυτή η χρονιά" η φύση τα ανατρέπει όλα!
Έτσι λοιπόν μετά την απογοήτευση ήρθε η χαρά!
Οι πορτοκαλιές της περιοχής άνθισαν, οι μέλισσες μάζεψαν το νέκταρ και άρχισαν τη δουλειά!!
Και το αποτέλεσμα!!!
Πανέμορφο, πεντανόστιμο μελάκι που μοσχοβολάει πορτοκάλι!!

video

Λίγα λόγια για το Mέλι εσπεριδοειδών
Tα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, λεμονιά) αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού. Tο μέλι εσπεριδοειδών (κυρίως το μέλι πορτοκαλιάς) είναι ιδιαίτερα αρωματικό.
Παράγεται κυρίως στα νησιά (Xανιά, Πόρο κλπ.), στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο.
Συλλέγεται από τα άνθη της πορτοκαλιάς τον μήνα Μάιο.

Γεύση: Εξαιρετικά ιδιαίτερη και δροσιστική γεύση.

Άρωμα: Έντονο, υπέροχο άρωμα.

Xρώμα: Ανοιχτό λαμπερό κίτρινο.

Είναι έντονα ανοιχτόχρωμο ,μετατρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυστάλλωση του.

Κρυστάλλωση: Ανοιχτό λαμπερό κίτρινο.
Κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα (σε 1-3 μήνες) , γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι ούτε νοθευμένο ,ούτε χαλασμένο .

Τυχόν κρυστάλλωση είναι φαινόμενο του αγνού μελιού .
Ρευστοποιήστε το τοποθετώντας το βάζο ανοιχτό σε ζεστό νερό 45-50 c αναδεύοντας κατά διαστήματα θα επανέλθει στην αρχική κατάσταση .

Θρεπτική αξία:
Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Θερμιδική Αξία:
Ποσότητα 15gr μελιού Πορτοκαλιάς αντιστοιχούν σε 49 Cal.

Βασικά Συστατικά:
Η υψηλή διατροφική αξία του μελιού αυτού σχετίζεται άμεσα με τη πλούσια σύσταση του σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα και έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια

Ευεργετικές Ιδιότητες:
Μειώνει το άγχος, επουλώνει τις γαστρίτιδες, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ημικρανίας και βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας εφόσον ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αρέσουν ιδιαίτερα στον καταναλωτή .
Είναι πλούσιο σε εσπερίνη ,μια φλαβονική γλυκοζιδίνη η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να είμαστε ευπρεπείς....ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!! εκφραστείτε ελεύθερα :-)